Laktoseintolerance – Mælkeallergi

Har du laktoseintolerance betyder det at, at du har svært ved at nedbryde laktose/mælkesukker, som findes som en naturlig bestanddel i mælk og mælkeprodukter samt i mange andre fødevarer.

Det er mælkesukkeret, som søder mælken og giver energi til kroppen. Men før din krop kan udnytte mælkesukkeret, skal det nedbrydes til enkelte sukkerarter ved hjælp af enzymet laktase. Hvis du du laktoseintolerance producerer din krop ikke tilstrækkeligt med laktasenzym og kan derfor ikke bryde mælkesukkeret.

Symptomer

Mavekramper, diarré og luft i maven. Sværhedsgraden af symptomerne afhænger af, hvor kraftig din laktoseintolerance er. Symptomerne kan opstå allerede efter en halv time efter indtagelse af mælkeprodukter eller anden mad med laktose. Men symptomerne kan også komme først 8-12 timer efter måltidet.

Kost

Ved en delvis -eller hel laktosefri kost, er det vigtig at sikre sig, at du får dækket din calcium behov samt kroppens øvrigt behov for næringsstoffer. Jeg kan også hjælpe dig med at læse varedeklarationer – så du ved hvad du skal kigge efter samt hvilke produkter, der findes som kan hjælpe dig/din krop med at nedbryde mælkesukkeret, nå du f.eks. spiser ude.