Overvægt

Kæmper du også med overvægt? Det er ikke let at knække kurven for vægtstigning, når hverdagen kører derudaf. Heldigvis er det ifølge Sundhedsstyrelsen lettere, hvis du får vejledning og støtte af en professionel, som tager udgangspunkt i din situation.

SUNDdiætist vil gerne støtte dig i din livsstilsændring. I første konsultation vil vi bl.a. se på de umiddelbart mulige ændringer, vi vil lave indkøbsguide, finde nemme opskrifter, der har ingredienser, du kan lide mv.

Lidt om overvægt

Når vi taler om ideal- og overvægt, bruger vi ofte betegnelsen BMI, som står for Body Mass Index. Her er nøgletallene 20-25 lig med normalvægt, 25-30 er lig med overvægt, og 30+ er udtryk for svær overvægt.

BMI tallet er et pejlemærke, men det fortæller ikke noget om din kropsfedts placering. Fedtets placering er væsentligt i forhold til, hvor risikabelt din overvægt er. Ofte hører vi, at ‘pæreform’ er bedre end ‘æbleform’, hvilket i grove træk er korrekt. Men der er altid individuelle faktorer på spil, der har betydning for, hvor farlig din overvægt er. Lige som enhver (svær) overvægt medfører belastning af led og knogler, som du selv bedst kender til graden af.