Spiseforstyrrelser

Du er langt fra alene, hvis du har et anstrengt forhold til mad. Hvis nydelse er blevet til kontrol, manglende kontrol, eller noget andet negativt. Det er smertefuldt at lide af en spiseforstyrrelse, og det er også meget farligt.

Jeg har mange års erfaring med at hjælpe mennesker i din situation, og jeg vil gerne støtte dig til at få et naturligt forhold til mad og krop igen. SUNDdiætist tilbyder forløb, hvor vi i første omgang vil have fokus på at bremse dit vægttabet eller din vægtøgning. Herefter vil vi arbejde med at optimere din fysiske stabilitet og stille og roligt samarbejde med dig om at få glæden ved mad tilbage, og til at få en naturlig og sund vægt, så din livskvalitet kan komme tilbage.

Lidt om spiseforstyrrelser

I Danmark findes der 75.000 mennesker, der lider af en spiseforstyrrelse. 5.000 lider af anoreksi, 30.000 af bulimi og 40.000 af overspisning. Tallene for megareksi (tvangsmæssigt behov for at blive stor og muskuløs igennem mad og motion) og ortoreksi (tvangsmæssig trang til at spise bestemte sunde råvarer eventuelt tilberedt på bestemte måder – ofte kombineret med overmotionering) kendes ikke. Der er altså mange danskere, der har det svært med egen krop og vægt og med at spise.

Anoreksi

Personer, der er ramt af anoreksi, er ekstremt optaget af kost, vægt og udseende. En anorektiker har et voldsomt behov for at opnå fuldstændig kontrol med, hvad og hvor meget hun eller han spiser. Anorektikeren har mistet et realistisk billede af egen krop og har derfor svært ved at kommunikere med andre om behovet for vægtøgning.

Bulimi

Personer, der lider af bulimi, har mange af de samme symptomer som anorektikere. Også bulimikere er stærkt optagede af deres vægt, kost og udseende. Men hvor anorektikeren har fuld kontrol med sin (mangelfulde) spisning, oplever bulimikere perioder, hvor de spiser voldsomt, hvorefter de regulerer vægten ved at tvinge sig selv til at kaste maden op igen.

Overspisning (Binge Eating Disorder)

Personer, der overspiser eller tvangsspiser, er ude af stand til at kontrollere, hvor meget han eller hun spiser. Overspisere vil i perioder spise langt mere, end han eller hun har brug for. Og også langt mere end andre mennesker overhovedet ville kunne forestille sig at spise. Trangen til at spise i voldsomme mængder fører til overvægt.