Græske frikadeller med kålsalat

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 spsk groft salt, fx Maldon
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 kg bagekartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød, max 10 %
  • 1 æg
  • ½ dl havregryn
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g persille
  • Salt og peber

Tilberedning

Snit kålen fint, kom den i en skål og vend den med salt og citronsaft. Lad kålen trække ved stuetemperatur mindst 1 time. Hak persillen. Tryk kålen fri for væde og bland den med yoghurt og den bredbladede persille. Smag salaten til med peber.

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Læg stavene udbredt på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olien med hænderne. Krydr med salt og peber og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 40 min., til de er gyldne og sprøde.

Rør kød, æg og havregryn sammen. Hak løg, hvidløg og persille fint, eventuelt i en food processor eller blender – det kan gøres samtidigt. Bland de hakkede grøntsager, persille og kødfars godt og krydr farsen med salt og peber. Form kødet til otte aflange frikadeller og steg dem på en grillpande på alle fire sider, ca. fire min. på hver.