Lun kirsebærkage med nøddeknas og vanillecreme (hurtig at lave)

Du skal bruge:

  • 800 g kirsebærgrød (evt. færdiglavet med eller uden sukker)
  • 110 g havregryn
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 40 g sukker/kan bruges sødemiddel
  • 5 dl ylette/fromage fraise
  • 2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Kirsebærgrøden hældes i et ovnfast fad. Bland havregryn og hakkede nødder og rist blandingen til den er gylden i ovnen eller på en tør pande. Tilsæt sukker eller sødemiddel efter ristningen. Hæld blandingen hen over kirsebærgrøden. Sæt fadet i ovnen i ca 10 min. ved 200 grader. Yletten/fromage fraisen røres sammen med vaniljesukker.

Tip: Du kan bruge alle typer af grød til denne kage.

 

Pandekager med frugtsalat

Til ca. 10 pandekager

Du skal bruge:

  • 60 g hvedemel
  • 60 g hvid hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 3 dl skummemælk
  • 2 spsk. flydende margarine

Frugtsalat

  • 1 dl fromage frais
  • 2 tsk. flydende honning el. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 1 æble
  • 1 pære
  • 1 clementin
  • 1 banan
  • 1 håndfuld vindruer

Fremgangsmåde:

Pandekager:

Mel, sukker, vaniljesukker og æg piskes sammen med halvdelen af mælken. Resten af mælken tilsættes sammen med fedtstoffet, og dejen piskes. Bag derefter 10 pandekager på en lille stegepande ca 1 dl pr stk. Bages til de er gyldne på begge sider.

Frugtsalat:

Fromage frais røres med honning og vaniljesukker. Frugten skæres i mindre tern. Frugt og fromage frais blandes.

Servering: Fold en pandekage til den er kvart (kræmmerhus) og fyld frugtsalat i.