Lun kirsebærkage med nøddeknas og vanillecreme (hurtig at lave)
Du skal bruge:
- 800 g kirsebærgrød (evt. færdiglavet med eller uden sukker)
- 110 g havregryn
- 50 g hakkede hasselnødder
- 40 g sukker/kan bruges sødemiddel
- 5 dl ylette/fromage fraise
- 2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Kirsebærgrøden hældes i et ovnfast fad. Bland havregryn og hakkede nødder og rist blandingen til den er gylden i ovnen eller på en tør pande. Tilsæt sukker eller sødemiddel efter ristningen. Hæld blandingen hen over kirsebærgrøden. Sæt fadet i ovnen i ca 10 min. ved 200 grader. Yletten/fromage fraisen røres sammen med vaniljesukker.
Tip: Du kan bruge alle typer af grød til denne kage.
Pandekager med frugtsalat
Til ca. 10 pandekager
Du skal bruge:
- 60 g hvedemel
- 60 g hvid hvedemel
- 2 tsk. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 3 dl skummemælk
- 2 spsk. flydende margarine
Frugtsalat
- 1 dl fromage frais
- 2 tsk. flydende honning el. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- 1 æble
- 1 pære
- 1 clementin
- 1 banan
- 1 håndfuld vindruer
Fremgangsmåde:
Pandekager:
Mel, sukker, vaniljesukker og æg piskes sammen med halvdelen af mælken. Resten af mælken tilsættes sammen med fedtstoffet, og dejen piskes. Bag derefter 10 pandekager på en lille stegepande ca 1 dl pr stk. Bages til de er gyldne på begge sider.
Frugtsalat:
Fromage frais røres med honning og vaniljesukker. Frugten skæres i mindre tern. Frugt og fromage frais blandes.
Servering: Fold en pandekage til den er kvart (kræmmerhus) og fyld frugtsalat i.