Sunde müslibarer

  • 50 g flydende margarine
  • 1 dl grofthakkede mandler (skal ikke smuttes)
  • 1 dl grofthakkede hasselnødder
  • 2 dl kokosmel
  • 4 dl müsli med frugt og nødder højst 10 g fedt og min. 8 % kostfibre pr. 100 g.
  • 2 dl flydende honning
  • evt. revet skal fra 1/2 appelsin
  • 1 tsk støt kanel
  • et lille fad med kant og ca. 20 x 12 cm

Fremgangsmåde:

Opvarm smøret på en pande. Kom nødder og rosiner på og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme. Tilsæt müsli og kokos og rør godt rundt. Kom honning og appelsinskal ved og rør, til det er helt smeltet. Pas på varmen – det må ikke blive branket. Konsistensen skal være sammenhængende og ret fast. Kom bagepapiret i fadet og kom massen i. Brug bagepapiret til at trykke den flad og helt ud til kanterne. Læg papiret over og lad massen blive helt kold. Vend den ud på et bræt og skær den i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vand. Opbevares i bagepapir i en kagedåse eller lignende.