Traditionelt Rygestopkursus

Kurset varetages af en uddannet rygestopinstruktør fra Kræftens bekæmpelse. Vi anbefaler, at kurset ikke overstiger 12 deltager, da det har stor betydning, at der er tid til den enkelte deltager.

Kurset er delt op på fem mødegange. Hver mødegang startes med en deltagerrunde, hvor der lægges vægt på samtale og erfaringsudveksling. Alle deltagerne introduceres til betydningen af tavshedspligt som grundstenen for at opnå en god, loyal og tillidsfuld gruppe.

Hvert møde varer fra 2 til 2,5 timer. Møderne planlægges så indholdet passer til deltagernes situation. Mellem møderne er der en uge undtagen mødegang 4 og 5, hvor der går 14 dage.

På rygestopkurset får kursisterne:

  • Afklaring og hjælp til at blive røgfri
  • Indsigt i – og forståelse af – din afhængighed
  • Ideer til at bryde dine vaner
  • Hjælp til at holde fast i beslutningen, når du bliver fristet
  • Støtte fra rygestoprådgiveren og de andre deltagere

Når der undervises i temarne kost og fysisk aktivitet, opstår der som oftest mange personlige spørgsmål, der for underviseren kan være svære at nå på mødeganen. Det kan derfor have stor gevinst at tilkøbe en individuel vejledning, så alle deltagerne får mulighed at stille de spørgsmål og herved får en mere personlig vejledning omkring de sunde kost og motions vaner, de hver især skal arbejde med.

Vejledningen hjælper deltagerne til holde et stabilt blodsukker og undgå småspisning i stedet for cigaretten. Den kan medvirke til at give dem tryghed og vished om evt. vægtøgning, og den kan hjælpe deltagere, der måske aldrig har dyrket motion med at komme i gang.